tisdag 15 december 2009

Kladdkaka med hallon och chili

Min Granne bjöd mig på en sådan här för en vecka sedan och jag smälte direkt. Frågade om jag kunde få receptet och här har ni det.


6 personer

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
½ tsk chilipulver
1 nypa salt
frysta hallon

Smält smöret och rör ihop med ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, kakao och chilipulver på lämpligt sätt. Fördela i 6 st stora muffinsformar (amerikansk storlek) eller i en vanlig springform, smord och bröad, lämpligen med kakao. Tryck ner en liten näve frysta hallon i varje form eller några rejäla i en hel kaka. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter, beroende på vilken kladdgrad som önskas, och på vilken form som används. När kakan slutat wobbla när man skakar formen är den gräddad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar