onsdag 16 december 2009

Belgiska Våfflor


Åt detta i somras och trodde min hjärna skulle sprängas i miljontalsbitar. Gud så gott!

(ca 10 stycken)

100 gram mjöl
½ tsk. bakpulver
100 gram smält smör
2 äggulor
2 ½ dl mjölk
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
8 äggvitor
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt smör, äggulorna, mjölk, salt och vaniljsocker. Rör samman blandningen. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda i degen tills degen är slät och ser ut som vispgrädde. Täck degen och låt den vila på en varm plats utan drag i 35 - 40 minuter (eller upp till en timme). Baka våfflorn i ett järn, utan för hög värme i 3 - 5 minuter tills de är gyllenbruna. Servera med glass, mjukglass, sylt, vispgrädde eller frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar