måndag 14 december 2009

Tekakor

Första receptet ut i min lilla blogg får ju bli detta underbara recept på tekakor. Brukar ha dessa till frukost.

till ca 15 tekakor:

75g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk sirap
6 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en skål och häll över spadet. Rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt sirapen, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl.
Knåda degen smidig, täck med plastfilm och låt jäsa i ca 30 min.

Ta upp degen, knåda den lätt. Dela i 3 bitar och kavla ut varje bit till en tunn platta, ca ½ cm tjock. Ta ut runda kakor med ett mått eller skål, 10-12 cm. Lägg på plåt och nagga ytan. Lägg en bakduk över och jäs i 30 min.

Värm ugnen till 225 grader.
Vispa ägget och pensla bröden. Grädda i 7-9 min.
Låt svalna på galler.

Baklistan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar